woensdag 29 april 2015

Aardbeving in Nepal

Beste allemaal.
Zoals jullie allemaal weten is Nepal ernstig getroffen door een verwoestende aardbeving.
Meer dan 20 jaar werken wij, een groep homeopathische artsen uit o.a. Nederland, Belgie, Spanje en Duitsland, in Bhaktapur in the Bhaktapur  International Homeopathic Clinic. We hebben er een polikliniek opgericht waar klassiek homeopathisch gewerkt wordt door door ons opgeleide artsen en primary health werkers, en er is een goed draaiend Homeopathic College. Net het laatste  jaar waren we het projekt aan het afbouwen; immers de Nepalezen zelf waren inmiddels goed toegerust om dit werk verder voort te zetten.

Jullie begrijpen echter dat op dit moment weer zeer veel hulp nodig is, en vooral materiele hulp. Een van onze artsen, Yatin
Shah, uit Berlijn is nu al onderweg naar KTM, en zal daar morgen 29 april hopelijk aankomen om met onze Nepalese artsen zoveel mogelijk mensen direct te helpen, en de structuur opnieuw op te bouwen. Veel is verwoest en bij de bevolking is er veel angst, paniek en natuurlijk intens verdriet en rouw om het overlijden of de vermissing van dierbaren; het dodental in Bhaktapur alleen is al meer dan 500; de exacte aantallen zullen pas veel later bekend zijn.

Dit is een projekt met zeer korte lijnen, zonder werkingskosten (al onze artsen uit Europa werken er vrijwillig!), en waarvan U zeker kunt zijn dat de donaties integraal en volledig besteed zullen worden aan de wederopbouw van de kliniek en het werk van de homeopathisch artsen ter plaatse. Dat zal vooral bestaan uit het opvangen en begeleiden van getraumatiseerde mensen, fysiek en emotioneel  In het bijgevoegde pdf bestand kunt U de oproep van onze voorzitter lezen en donaties kunnen gedaan worden op de volgende rekening, of via PAYPAL. De Nederlandse rekening bestaat niet meer, omdat alle financiën centraal vanuit Duitsland geregeld worden.
Van harte aanbevolen!
Resie Moonen, arts voor homeopathie in Maastricht en huisarts in Belgie,  sedert 15 jaar als vrijwillig arts werkzaam in Bhaktapur/Nepal

Bhaktapur International Homeopathic Clinic e.V. (BIHC)
IBAN: DE81 3705 0299 0330 0004 24
BIC/ SWIFT: COKS DE 33